1. MALONOGOMETNI TURNIR SV. PEREGRINA

 

 

Dana 15. I 16. 5. Održan je Prvi malonogometni turnir sv. Peregrina u Umagu. Turnir je održan uoči blagdana sv. Peregrina kojeg župa Umag slavi 23. 5. Na igralištu kod stare osnovne škole Marije i Line. Intencija turnira bila je promovirati blagdan sv. Peregrina vratiti mlade na na staro gradsko igralište koje je nekada bilo „hram“ svih sportskih zbivanja u našemu gradu i okupiti tri največe institucije našega grada: župa Umag kao organizator turnira, grad Umag kao pokrovitelj i osnovna škola Marije i Line kao odgojna-obrazovna ustanova koja je pomogla u svim tehničkim potrebama turnira.

Prvi dan su se odigrale  utakmice po skupinama, a drugi dan polufinalne utakmice, utakmica za treće mjesto i finalna utakmica. Na turniru je sudjelovalo 6 ekipa: Pituri iz Tuzle, Mungosi, Skate park, Pelikani, Leptirići i B. B. B.

Suci na turniri bili su Vlatko Možar i Matija Nagdić. Turnir je osvojila ekipa  B. B. B. koji su nakon završenih 2:2 izvođenjem sedmerca pobjedili ekipu Pelikana s 4:3. Pituri iz Tuzle s 1:0 protiv Mungosa osvojili su treće mjesto.

Pobjednička ekipa osvojila je večeru, garnituru dresova koje im je uručio dogradonačelnik gdin. Niko Čančarević,a pobjednički pehar im je predao gdin. Slavko Razberger.

Pehar za drugo mjesto ekipi Pelikana predao je dogradonačelnik gdin. Mauro Jurman,dok je pehar za treće mjesto ekipi Pituri iz Tuzle dodijelio ravnatelj OŠ Marije i Line gdin. Mato Vidović.

Najbolji vratar i strijelac turnira bili su Fran Galović i Petar Šverko iz ekipe B. B. B. ,a najbolji igrač turnira bio je David Krčalić iz ekipe Pelikani.

Sve tri nagrade uručio je kapelna župe Anton Pernat.